Bulletin svazu

Zlínská EXHSHOW

19. 2. 2024 Miroslav Sýkora

Zlíňáci začínají vystrkovat nůžky :-)

Taekwon‑do ITF se sšilo do Tae a při EXHSHOW zanechalo výrazné stopy ve Zlíně! Lifetime Taekwondo School Zlín obnovilo tradici dřívějších studentských aktivit Univerzity! Škola se symbolickým číslem 38 ve svazové evidenci propojila dva světy při svém vzniku!

První úvahy o tkd ITF ve Zlíně se objevovaly zhruba před rokem a půl. Úvaha byla maximálně v hlavě jednotlivce a v pár občasných mlhavých snech několika dávných pamětníků tradice tkd ITF ve Zlíně.

Po nějaké době, koncem listopadu 2023, probudil bílý tygr Miroslav Sýkora z předzimního spánku černého hrocha, pardon Petra Míku (černý pás, I. dan). Došlo k infikování pozitivním virem zvaným taekwondo a počaly se dít věci. Ono se to začalo šířit! :-) Během 24 hodin byl kontaktován Jaromír Světlík (4. kup). A spolek byl na světě. Pokračovalo to úspěšně dále za hranice města Zlína až do Rakouska k Romanu Hanákovi (I. dan), patriotovi a exleadrovi. Nadšení narůstalo. 14. 12. 2023 došlo k prvnímu většímu setkání a k ujištění se o obnovení tradice! Vyzkoušeli jsme si v lednu také online konferenci, no a k pánům se pak později přidaly i dámy, dřívější taekwondistky. Veškerá energie byla namířena k 8. únoru. Ale před EXHSHOW se ještě stala zajímavá věc: Ve Zlíně se sešli zástupci ITF a WT a dohodla se exhshow kooperace. Univerzitní tradice nezná hranice :-). Hurá!

Díky nápomoci vedení Českého svazu taekwon‑do ITF (a také p. Weidlichovi, p. Kurtišovi, p. Tomáškovi) a díky klubům Frýdek-Místek (p. Gavlas a tým TKDFM a rodiče mládeže), Brno (p. Macháň a tým žen), Fighting arena Ostrava (p. Knyshov), Opava (p. Pavelek) a díky záštitě manželů Kaňkových (Šárka IV. dan a Rostislav VIII. dan za Tong-Il a za svaz), se ve Zlíně 8. 2. 2024 uskutečnila parádní EXHSHOW, tedy exhibiční show korejského taekwonda ITF a Kickboxu. Akce proběhla ve sportovní hale Datart Zlín, o zpestření se postaral MV Team Aerobic Univerzity Tomáše Bati Zlín. Taekwondistky a taekwondisté a kickboxeři byli úchvatní, luxusní, aerobičky a také Jonáš aerobicman byli energičtí!

V tzv. Baťově městě, ve Zlíně, je docela potíž sehnat prostory pro akci takového významu, pro slavnostní otevření nové školy Českého svazu taekwon‑do ITF, také s ohledem na množství víkendových akcí. Po velikých snahách Miroslava Sýkory byl i patrioty-pionýry tkd ITF Zlín odsouhlasen den čtvrtek a čas začátku stanoven na 19:30 hod. S tímto časovým riskem a se šibeniční dobou na přípravu v hale těsně před EXHSHOW se do toho Zlíňáci a ostatní obuli jako Baťa!

Ačkoli ITF Zlín, škola Lifetime, disponuje historicky, respektive již nyní IV. danem, čtyřmi I. dany, dvěma 1. kupy, jedním 3. kupem, dvěma 4. kupy, dvěma 5. kupy, jedním 7. kupem a dvěma 8. kupy, které všechny dal za pouhé 2 měsíce dohromady Miroslav Sýkora, požádali zlínští lvi a lvice o součinnost TKDFM, Brno, Fighting arenu Ostrava a ITF Opavu. Ti velmi ochotně vyslyšeli touhy a přání a výsledný koktejl měl takovou šťávu, která na vás tryská z fotografií. Zejména Filip Gavlas, Vendula Bluchová a celý tým TKDFM společně s dalšími skvělými protagonisty a protagonistkami zaslouží i toto písemné poděkování! Děkujeme! Na akci byli čestní hosté, kromě manželů Kaňkových také Oleg Petrovskiy, František Macek, Kamil Vyvial, Radim Tomášek, Radmila Poločková Přibylová, Václav Vašek, Peter Lazorik a další. Ozdobou byly také dřívější zlínské taekwondistky Romi Slováková, Magda Sívková a Mariem Bolcková. Moderování se zhostil Miroslav Sýkora, který již moderoval např. Mistrovství Evropy, celou Ligu a Pyramidy taekwon‑do ITF, ale také např. korejský národní exhibiční demo-tým při turné v ČR. Podívejte se na krásné fotografie ze Zlína.

Lifetime Taekwondo School (ITF Zlín) všechny na závěr pohostila rautem v salónku restaurace hned v rámci haly. Proto se ještě několik hodin do půlnoci probírala všemožná témata a ITF Zlín.

Ve Zlíně se taekwondu lze věnovat ve skupinách DĚTI, MLÁDEŽ, DOSPĚLÍ! Mottem ITF Zlín je: Lifetime UMĚNÍ, SPORT, SEBEOBRANA, Lifetime KOLEKTIV!

Cvičíme:
Každé úterý 18:30 – 21:30 VÍCE SKUPIN na UTB U5 FAI Nad Stráněmi Jižní Svahy Zlín,
každou středu děti od 16 hod., mládež, dospělí od 18 hod. do 20 hod. na ZŠ Štefánikova Zlín,
každý čtvrtek děti a mládež od 16 hod. do 17 hod. v tělocvičně na ZŠ Komenského I Zlín. Fit!

Bez podmínky kondice. Taekwon‑do pro všechny. "Holci, kluci, RODIČE, přijďte všichni!";
více na www.tkdzlin.cz ; napište ; zavolejte ; @zlintkd
Taekwon‑do pro každého. Můžete cvičit vícekrát týdně! Ing. Miroslav Sýkora, IV. dan

My všichni ve svazu se brzo dočkáme dalších prvních účastníků kurzů, seminářů a také prvních soutěžících, kteří mezi nás přijedou ze Zlína a společně s námi vysloví: "Taekwon!"

Miroslav Sýkora, 4. dan
vedoucí klubu Lifetime Taekwondo School Zlín
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI