Bulletin svazu

Přípravné soustředění státní reprezentace ČR

29. 2. 2024 Jan Mraček

Další přípravné soustředění se uskutečnilo 23.–25. 2. 2024, a kde jinde než v Brandýse n. Labem. V pátek byl naplánován technický trénink speciálních technik, sestav a přerážení. V sobotu začal dopolední trénink krátkou hrou na zahřátí. Následně všichni procvičili základní techniku a společný rytmus a hned poté pokračovali nácvikem týmových sestav. V druhé polovině si reprezentanti oblékli chrániče a trénink pokračoval sportovním bojem.

Po obědě přijel Martin Svitek, aby novým reprezentantům ukázal a stávajícím připomenul či zkontroloval kompenzační cviky pro lepší funkční zapojení svalů do pohybu. Tyto cviky jsou výborné pro prevenci různých zranění. Koho trápila nějaká bolístka, na toho si Martin našel čas a věnoval se mu individuálně, ještě mezi tréninky.

Druhý odpolední trénink se všichni oblékli do chráničů a rozdělili se na tři skupiny. Jedna skupina šla do malé tělocvičny k boxovacím pytlům a zbylé dvě zůstaly v hale, kde reprezentanti trénovali útočné a obranné techniky a pohyb pro matsogi. Skupiny se vystřídaly na všech stanovištích a na konci tréninku proběhlo naplánované posilování. Po večeři se "reproši" mohli jít zregenerovat do sauny.

V neděli trénink začal zahřátím u blazepodů a jednotlivé dvojice si otestovaly svou rychlost reakce a koordinaci pohybu. Poté se pokračovalo dle potřeb jednotlivých týmů – týmové sestavy, speciály, wiryok. Po tréninku už na všechny čekal jen oběd a odjezd domů.

Tento víkend si reprezentanti vyzkouší závodní tempo na mezinárodním turnaji Czech Open 2024 – Memoriál Marka Lazora.

Mgr. Jan Mraček, 6. dan
hlavní trenér státní reprezentace

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI